Particulieren

Coaching

 

Individuele coaching en Groepscoaching

 

Wie ben je, welke energie beweegt je, leef je volledig volgens jouw energie?

 

Tijdens een coachingstraject vindt een onomkeerbaar proces van bewustwording plaats. Coaching zal je helpen in je eigen kracht te gaan staan en bewust te worden van eventuele belemmeringen. Op die manier ontstaat er ruimte om het anders te gaan doen. Je neemt bewust zelf verantwoordelijkheid voor de stappen die jij wenst te zetten.

 

Als Coach begeleid, stimuleer en inspireer ik je in jouw bewustwordings- en ontwikkelproces.

Ik volg jouw proces met mijn kennis en intuïtie waarbij jouw ervaring centraal staat. Hierbij luister en observeer ik aandachtig, stel vragen en geef feedback. Ik spiegel wat ik hoor, zie en voel, daarmee help ik je om jouw werkelijkheid vanuit verschillende perspectieven te ervaren.

Door te luisteren zonder oordeel en te communiceren van hart tot hart, ontstaat er ruimte voor werkelijke verbinding en voor wie je wezelijk bent. Mijn persoonlijke ervaring leert mij dat veranderingsprocessen in het leven belangrijk zijn en een uitdaging vormen om te groeien en te ontwikkelen. Het kan soms heel verwarrend zijn, ik heb geleerd om juist dan naar mijn intuïtie te luisteren. Innerlijke veranderingen gaan vaak gepaard met veranderingen van buitenaf zoals: werk, mentale en fysieke ongemakken, relatieproblemen. Om in deze situaties weer balans te krijgen, kan ik je helpen als coach.

 

Ik maak gebruik van verschillende westerse en oosterse technieken en methoden. Na gezamelijk overleg, wordt besloten welke werkvorm gebruikt zal worden.

 

Verschillende werkvormen zijn o.a.: voice dialogue, energie opstellingen, visualisatie oefeningen, meditatie, geleide meditatie geinspireerd door de Buddhistische levensfilosofie. Mindfulness; je leert je gevoelens en gedachten waar te nemen in plaats van je erdoor te laten meeslepen. Bewuste aanwezigheid in ons denken en handelen, oprecht mededogen voor mens en natuur.

Coaching kan ook plaats vinden in de natuur. Tijdens een wandeling voelen wij de grond onder onze voeten, dat geeft de rust die nodig is om naar jouw werkelijkheid te kijken en die te ervaren, om van daaruit nieuwe stappen te kunnen zetten.

 

Coaching kan plaats vinden zowel Privé als Zakelijk.

 

Ik werk volgens de Ethische Gedragscode van de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO). Hierin staan een aantal basisvoorwaarden vastgelegd over respect, integriteit en professionaliteit. Op www.nobco.nl onder het kopje 'gedragscode' is de volledige tekst terug te vinden.

 

Shiatsu Therapie

 

Shiatsu

 

Shiatsu is een behandelmethode voor allerlei klachten van lichamelijke en psychische aard en voor het verbeteren van de algemene gezondheid. Shiatsu betekent letterlijk ‚druk met de vingers’. Het uitgangspunt voor een Shiatsu masseur is het in balans brengen van de verschillende energieën in het lichaam. Is het lichaam namelijk energetisch in balans, dan is dit de basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn. Enerzijds kan Shiatsu massage een preventieve werking hebben en is het ontspannend en weldadig om te ondergaan. Anderzijds kunnen met Shiatsu therapie veel klachten worden behandeld. In veel oosterse landen wordt deze vorm van massage ook nu nog met veel liefde en toewijding toegepast, in klinieken en in thuissituaties.  

 

Traditie

 

De Japanse Shiatsu massagetherapie is gestoeld op een eeuwenoude oosterse traditie. 0p een unieke manier combineert Shiatsu de Traditionele Chinese Geneeskunde (T.C.G.) met de moderne Westerse medische inzichten. Deze geneeskunde wordt in bijna alle Chinese ziekenhuizen met succes toegepast. Shiatsu is een Japanse geneeskunst die zich al meer dan 3000 jaar dagelijks bewijst. Shiatsu is -evenals acupunctuur- gebaseerd op de theorie van yin/yang en van de 5 elementen. 

 

De Behandeling

 

Shiatsu wordt gegeven op een traditioneel Japans matras (een foeton), een behandeltafel of een massagestoel. Gemakkelijke en ruim zittende kleding is aan te bevelen. Verder is het verstandig om voor de behandeling niet te veel te eten en jezelf na de behandeling wat rust te gunnen. Shiatsu kan goed samengaan met een behandeling vanuit de reguliere geneeskunde. Combinaties met bijvoorbeeld fysiotherapie, manuele therapie of mensendiecktherapie doen zich in de praktijk regelmatig voor. Medicijngebruik is in het algemeen geen bezwaar. In een aantal gevallen zullen de klachten geheel verdwijnen; in andere gevallen geeft de Shiatsubehandeling verlichting van pijn, kalmering en ontspanning.